Nu kan vi endelig løfte sløret

I efteråret sidste år udgav jeg et blogindlæg om overvejelserne ved at bygge nyt. Og selvom projektet har været længe undervejs, og jo ikke ligefrem står klar i morgen, så har vi besluttet os for at bygge nyt hus. Det skyldes, at som børnene er blevet lidt ældre, så er der simpelthen kommet nye behov, som vores nuværende ikke kan opfylde.

Vi har længe kigget på boligmarkedet uden at finde det helt rigtige hus. Så har det været for stort, for lille, haven har ikke opfyldt vores behov eller også, så har renoveringen været for stor en mundfuld. Da min søster for et par år siden fik bygget nyt hus, så levede det bare op til alle deres forventninger. Alligevel har vi skudt tanken lidt i baghovedet, fordi det virker som en overordentlig stor beslutning. Nu er vi dog kommet frem til, at det er det, vi gerne vil.

Det skal selvfølgelig lige siges, at vi ikke har noget på tegnebrættet endnu. Vi har nogle byggefirmaer i kikkerten, som vi alle har møder med den kommende måned. Håbet er dog, at byggeriet starter til sommer, så vi kan stå klar med et nyt hus i midten af 2024 – og det er jo faktisk lige om lidt. Men nu synes jeg alligevel lige, at jeg ville fortælle jer om det, så I ved, hvad vi går med af tanker herhjemme i øjeblikket. Vi har desuden opsat tre krav til vores hus og byggeriet heraf:

Lokalt:

Vi har besluttet os for at vælge et lokalt byggefirma, der indgår aftaler med lokale tømrere, murere og elektrikere. Det skyldes, at vi synes, at det er utroligt vigtigt at vælge nogle med kendskabet til lokalområdet. Vi har lige nu kig på et byggefirma, der har en masse flotte og store grunde i Brabrand ved Aarhus. På den måde kan vi også få lokale håndværkere fra Aarhusområdet, som for eksempel det lokale tømrerfirma i Brabrand.

Bæredygtige materialer:

Det er ingen hemmelighed, at vi gerne vil have et hus, der holder mange år ud i fremtiden. Vi vil også derfor gerne vælge nogle materialer, der er alle pengene værd. Så hvis du har nogle ideer til byggematerialer, så smid gerne en kommentar herunder.

Murermesterstil:

Selvom murermesterstilen efterhånden har nogle år på bagen, så er vi altså helt forelskede i den. Derfor ønsker vi også, at vores kommende hus holdes i den stil, så det passer lige til vores drømme.