Sådan nedsætter du dit stressniveau

Har du også en stresset hverdag, hvor du slapper at slappe af, når du har muligheden? Så er du bestemt ikke alene. Det viser sig nemlig, at flere føler sig stresset i en højere grad. Det synes vi er en skam, så derfor har vi udarbejdet dette indlæg til dig, der føler dig stresset. Du vil i dette indlæg læse om, hvordan du kan få kroppen i ro. Du vil i den forbindelse indse, at der ikke altid skal meget tid.

Tag dig god tid

En af grundene til at man har en tendens til at stresse, er hvis man føler man er i tidspres. Derfor er en vigtig huskeregel, at du tager dig bedre tid til dine gøremål. Det kan være at du skal stå 15-30 minutter før op om morgen, så du kan få en rolig start på dagen. Det kan også være, at du stresser med indkøbet om eftermiddagen, fordi du skal nå hjem og lave mad inden børnene skal i seng. Rolig, der er ikke et skema, som du behøver at indrette det i. Kommer børnene i seng bare 20 minutter senere, vil det heller aldrig nogensinde skade dem. Så tag dig god tid til det, som du foretager dig.

Kan det vente?

Hvis du har nogle gøremål, som kan vente, er det klart at foretrække i de dage, hvor der er fart på. Det kan være en rigtig god idé at klare det ugentlige indkøb en lørdag eller søndag formiddag, hvor du har god tid til at se efter de gode tilbud. På den måde skal du heller ikke stresse med det i hverdagene. Rengøringen er også et godt eksempel på noget, som sagtens kan vente. Selvom at gulvet har lidt jord efter børnenes sko, kan det godt blive indtil du finder overskuddet eller til weekenden. Så stil dig altid spørgsmålet; kan det vente?

Træk dig og find roen

Det kan være utrolig svært at skulle trække sig fra hverdagens strabadser, men det vil være en fordel, hvis du gjorde det indimellem. Det behøver ikke nødvendigvis at tage lang tid. Det kan være et dejligt varmt bad, hvor du kan stå under vandet bare lidt længere. En massagestol nedsætter stressniveauet, og vil også være at foretrække, hvis du kan anskaffe sådan en. Den kan bruges efter dit dejlige bad, hvor du slapper af eventuelt med en god ansigtsmaske, som vil fugte din hud rigtig godt. Så træk dig i bare en halv time, og få en helt anden ro i kroppen.