Det er altid lækkert at spise ude og prøve det nyeste gourmet, men faktisk har jeg også nogle klassikere, som jeg virkelig holder af. Mange af retterne er nogle, som jeg er vokset op med derhjemme, og så er det nogle, der kan varieres på mange forskellige måder. Det vil sige, at der ikke er én rigtig måde at lave det på, men det kan laves på et utal af forskellige måder. Jeg har samlet retterne herunder, så måske det kan give dig lidt inspiration til, hvad aftensmaden skal stå på en af de kommende dage.
Pizza
Det kan godt være, at det også er en typisk livret for børn, men jeg kan heller ikke selv modstå den. Måske især fordi, at den kan varieres på ufatteligt mange forskellige måder. Min absolutte favorit må være en hvid pizza med kartofler, rosmarin og guanciale. Dog kan jeg også sagtens holde af et godt slice nede på hjørnet med pepperoni eller lignende.
Den bedste pizza skal dog laves fra bunden. Her laver i selv dejen og bager den på en pizzasten i enten ovnen eller på grillen. Så pares den altid med en god italiensk salat med en god balsamicodressing.
Steak bearnaise
Bøf bearnaise kan altså bare noget helt særligt, når kødet er af god kvalitet. Det hele skal selvfølgelig laves helt fra bunden for at sidde lige i skabet, men jeg må da også indrømme, at vi nogle gange køber en færdiglavet bearnaise fra slagteren. Børnene ynder også, at det ikke skal være ovnkartofler, men i stedet pommes frites, så retten er herhjemme blevet korrigeret en del gennem årene. Jeg synes også, at det er en af de retter, der virkelig kan bære en god rødvin. Vores favorit herhjemme er murphy goode pinot noir fra Californien. Den er perfekt til den gode bøf, og så smager den altså bare helt fantastisk.
Risotto
Vi laver risotto på så mange forskellige måder herhjemme. Spinat, græskar, svampe eller ved at skifte risene ud med byg. Vi spiser det mindst en gang om måneden, fordi det simpelthen er så utroligt nemt at lave. Den bliver også tit lavet på de grøntsagsrester, som vi lige har tilbage fra ugens løb. Det er også en ret, der er nem at skalere op, når der kommer gæster, så det er også en yndet ret ved disse anledninger. Generelt er især det franske og italienske køkken rigtigt velrepræsenteret herhjemme.