Lindring af min hovedpine

De sidste mange år har jeg i perioder døjet meget med hovedpine. Det er ikke ligefrem migrænetilstande, men dog alligevel meget hæmmende i min hverdag. Jeg har forsøgt at tage håndkøbsmedicin, men det er jo kun lidt som et plaster på såret. For et halvt års tid siden hørte jeg min veninde snakke om, at hun havde fået hjælp til sin hovedpine hos en massør. Det var jeg naturligvis klar til at prøve, fordi det kan være ganske invaliderende at have meget hovedpine i lange perioder ad gangen. Det har hjulpet helt vanvittigt meget.

Spændingshovedpine

Allerede undervejs i samtalen med behandleren kom han frem til, at det godt kunne skyldes spændingshovedpine. Han mente, at det kunne skyldes min meget stillesiddende arbejdsstilling som kontoransat. Desuden kunne det også være forbundet til en hverdag med meget fart på og en stor arbejdsbyrde. Dog mente han, at han helt sikkert kunne hjælpe mig ved at hjælpe mig med mine spændinger især omkring skulder og nakke.

Grunden til, at han kunne hjælpe mig, var få tegn på, at det kunne være spændingshovedpine. Det var hovedsageligt én, som jeg oplevede i min hverdag – og altså ikke, når jeg var på ferie. Udover at have et stillesiddende arbejde, så oplevede jeg ikke hovedpinen så slem, når jeg træner regelmæssigt. Det kan skyldes, at jeg opbygger mine muskler og får en bedre holdning, når jeg sidder stille.

Fysiurgisk massage

Jeg har modtaget en hel bestemt type massage, som kommer fra fysiurgisk massage. Det er kaldet triggerpunktsmassage, hvor der trykkes på bestemte steder, som nærmest sender stråler op i nakken og hovedet. Det er især omkring skulderen og nakken, der masseres, men nogle gange er det også længere nede. Generelt får jeg bare løsnet rigtigt godt op, men jeg kunne mærke en forskel straks. Allerede efter første behandling gik jeg hjem, og følte mig en del lettere.

Nu er jeg efterhånden kommet der det sidste halve år. Min hovedpine er stort set væk, men jeg bliver ved med at gå til en professionel massør for at holde min krop ved lige. Jeg har nemlig genoptaget min træning og mærker en stor forskel i kroppen, når jeg har været afsted. Det hjælper nemlig mine muskler med at restituere, når jeg har fået varmet mine muskler varmet godt op og masseret hos Saga Massage. Det er en meget tryg måde at få en bedre krop, hvor man med det samme kan mærke en stor forskel.