Danske festivaler

Her er de største festivaltrends

Åh, de danske festivaler er endelig tilbage – og hvor har vi savnet dem. Corona har de sidste år holdt os væk fra festivalpladserne, men nu kan vi endelig trække i gummistøvlerne eller solhatten og bevæge os ud i det danske festivalland igen. De fleste danske festivaler bliver efter tre års pause afholdt på normal vis, men det betyder også, med så langt tid siden sidste festival, og flere formentlig har glemt, hvordan man egentlig går ordentligt på festival, og ikke mindst er det for nogle, og endnu flere end normalt, første gang på en festival. Her kommer et par gode råd til, hvordan du går på festival, samt hvilke trends der fungerer i mudderet.

Klæd dig praktisk på

En af de vigtigste ting, når du går på festival, er at du har den rigtige påklædning på. Du kan sagtens være smart og praktisk på samme tid, og mange tager fejlagtigt lidt for pænt tøj med på festival – og det holder ikke på en festival, hvor du skal bo og leve i mange dage. Du kan sagtens pakke pænt tøj, men gem det til de dage, hvor du skal høre musik, og husk så, at det er lidt mere cool at have fedt tøj på frem for fint, når du er på festival.

Hør musikken

Noget af det fantastiske ved festivaler er, at der er en masse forskelligt musik, du kan lytte til, når du er på festival. Giv dig selv tid til at lytte til lidt forskelligt, og udfordr din egen smag ved at lytte til noget, du ikke nødvendigvis har hørt før. Og husk så, at når du er til koncert, er du til koncert. Der har desværre været en tendens til, at folk er gået til koncert for at snakke hen over musikken – og der findes nærmest ikke noget mere irriterende end at stå ved siden af, der snakker, mens du gerne vil høre din favoritkunstner synge dit yndlingsnummer. Så respekter kunsterne og hinanden, når du står foran musikscenerne.

Ølbongen- og spillene er tilbage

Festival er for mange lig med alkohol, ølbowling og ølbong. Corona er på retur, og mange unge er derfor igen klar til at dele mundvand – i mere end én forstand. Derfor skal bongen naturligvis pakkes, og alkoholen købes ind inden festivalen. Husk dog, altid at drikke med måde og respektér hinanden. Alkohol kan føre til alkoholproblemer og alkoholafhængighed, så acceptér et nej. Og husk så, at der altid er alkoholrådgivning er finde, hvis du har brug for det.