Slappe af

Træk stikket i weekenden

Vi alle brug for at slappe af i ny og næ, og en weekend uden planer er en perfekt måde at gøre det på. Mange arbejder langt over 37 timer i det daglige, og det er derfor en nødvendighed at give sig selv lidt fritid, for at man kan hænge sammen som menneske – ingen er gode, når du pumper stress ud af kroppen efter 12-13 timer på kontoret. Derfor er et frirum vigtigt – så giv dig selv tiden til at slappe af. Forkæl dig selv med en friweekend med eller uden resten af familien, hvor du har tid til at nå det, du ikke når i den travle hverdag.

Brug tid på haven

Havearbejde deler vandene: Nogle nyder det, mens andre afskyr det. Er du en af dem, der holder af at holde haven, så brug tiden i weekenden udenfor. Få styr på planterne, klip hæk og slå græs, så det ser pænt ud til kommende uge. Det virker måske ligefrem mediterende at gå rundt i haven i ro og fred. Hvis du ikke er til havearbejde, kan du hive et tæppe ud på græsplænen eller slå dig ned i nærmeste havestol med en god bog – så du virkelig slapper af. Skinner solen kan du måske være heldig at få lidt glød i kinderne.

Nyd roen i huset, hvis du er alene

Er du alene hjemme, kan du forkæle dig selv med et langt karbad, en rolig time med dit yndlingsmagasin, mens du får en omgang fodmassage, eller en lur på sofaen mens fjernsynet stille køre i baggrunden – der er mange muligheder for at koble fra. Det kan også være, du har en hobby, du ikke har tid til at dyrke i hverdagen, men som du glædeligt kan gå i gang med nu: Det kan være at hækle, syg, lave små smykker eller løse kryds og tværs. Mulighederne er mange.

Saml de løse ender

Hvis du gerne vil slappe af, men ikke kan gøre det helt uden at samle nogle af de løser ender, du har rundt omkring, kan du gøre det imens. Sæt en tøjvask over mens du hygger dig i haven, smæk en bolledej sammen til morgenbollerne i morgen, mens du alligevel smører dig en god frokost eller kør stuen over med støvsugeren inden du lægger dig til rette på sofaen. Hvis det giver dig ro i sjælen, er det virkelig godt givet ud.