Vores nyeste investering

Hele min barndom er jeg vokset op med at tage i sommerhus på alle tidspunkter af året. Ja, næsten alle tidspunkter af døgnet. Det er dog ved at være mange år siden, da det kan være dyrt at leje et sommerhus i Danmark. Derfor har vi simpelthen taget en beslutning om at købe et sommerhus og istandsætte det fuldstændig. Vi har begge en masse tanker om, hvad der skal gøres hvornår og hvordan, så den anden dag satte vi os ned og skrev det hele på papir. Nu har vi fået overblik, og herunder har jeg samlet nogle af de største projekter, som ligger foran os.

Skifte facaden

Facaden på vores sommerhus er lige nu i malet træ, hvilket i sig selv er flot. Dog er det desværre utroligt misvedligeholdt, og det betyder, at vi må i gang med den store udskiftning. Vi er endnu ikke helt sikre, hvad vi ønsker i stedet. Det nemmeste ville nok være en pudset facade, men her er vi mange for (og måske især undertegnede), at huset kommer til at mangle lidt af sin sjæl. Vi er derfor ved at undersøge, hvad det vil koste at skifte til en lys træsort. Heldigvis er taget skiftet inden for de sidste 10 år, så det er ikke dér, vi skal lægge alle vores timer.

Installere brændeovn

Vi har faktisk allerede været ude at kigge på små brændeovne til vores sommerhus. Da der ikke i forvejen er afsat plads til den, og der er en begrænsning af kvadratmeter i vores charmerende sommerhus, så har vi bestemt os for, at den ikke skal være for stor. Herudover vil vi gerne have bygget det flot op, så det kommer til at indgå i huset som et lille, hyggeligt ildsted.

Klippe haven ned

Man kan godt mærke, at huset ikke er blevet besøgt meget af sine ejere de sidste år. Desværre har haven fået frit spil, og det betyder, at græsset efterhånden går mig til hoften. Det går selvfølgelig ikke, så vi skal i gang med de helt store sakse og maskiner for at komme det hele til livs. Vi har aftalt at tage det i små etaper, hvis der nu skulle dukke noget op underneden det hele – vi håber jo lidt på en terrasse. Senere hen kan en pool eller måske et lille drivhus komme på tale, men det tør vi slet ikke at håbe på, før vi er nået i mål med de andre projekter.