Niels Rafn Madsen

Slægtsforskning mm.

Notice: Undefined offset: 1 in /customers/6/0/5/rafnmadsen.dk/httpd.www/templates/rafnmadsen_201501/library/Artx/Content/SingleArticle.php on line 95

VELKOMMEN

red bindebrev 1

 

Med denne hjemmeside vil jeg prøve at fortælle om min og Annemaries slægter.
Der arbejdes løbende med at udvide databasen og ikke mindst på, at få indføjet oplysninger om de enkelte personers liv og levned i den udstrækning, det kan opspores.
Interessen for at "grave" i slægterne er opstået ud fra læsning og gennemsyn af
1. Slægtsbøger (2 stk) om Rosager-slægten, hvor et kæmpemateriale lå lige til
   at overføre til slægtsdatabasen, men også til at arbejde videre med.
2. Slægtsbøger fra Langeland om Rafn-slægten.
3. Et stort materiale om Gregersen og Winther slægterne i
    Sønderjylland, samlet af Annemaries Farfar, Far og Farbror
4. Fotos, breve, attester m.m. fundet i gemmerne efter vores forældre.
Alle kendte personer er inddraget, d.v.s. søskende, deres eventuelle ægtefæller og deres børn i den udstrækning, det har været muligt at spore dem i kirkebøger, folketællinger eller på anden vis.


 

Billedet er et foto af et bindebrev fra 1. januar 1813, som  familien er i besiddelse af. Det stammer formentlig fra Lorentzen-slægten fra Gram.
(Teksten er desværre endnu ikke oversat, men vil blive lagt på hjemmesiden, når det er sket) 

Et bindebrev er et brev med gåde, der brugtes i 1800-tallet. Bindebreve var ofte kunstfærdigt udklippet og dekoreret, og de indeholdt en gåde skrevet på vers eller en knude af silketråd, som modtageren skulle løse. Det var gerne umuligt, og så var modtageren "bundet" til at holde et gilde. Bindebreve modtog man på sin navnedag eller på en tamperdag. Skikken kom efter tysk forbillede til Danmark i 1600-allet., først blandt adel, borgere og digtere, siden blandt bønder, hvor den holdt sig op i 1800-tallet. Bindebreve er forløbere for gækkebreve.
(Fra www.denstoredanske. dk)
Tamperdage er oprindelig fire faste dage, een pr. kvartal. Her mødtes Tamperretten, den gejstlige ret og afsagde domme i ægteskabssager. 
1. Tamperdag: 1. onsdag efter askeonsdag
2. Tamperdag: 1. onsdag efter pinse
3. Tamperdag: onsdag efter 14. september
4. Tamperdag: onsdag efter 13. december


12-05-2017

Hjemmesiden er under rekonstruktion/opdatering

Warning: Parameter 2 to modChrome_artvmenu() expected to be a reference, value given in /customers/6/0/5/rafnmadsen.dk/httpd.www/templates/rafnmadsen_201501/html/modules.php on line 39 Warning: Parameter 3 to modChrome_artvmenu() expected to be a reference, value given in /customers/6/0/5/rafnmadsen.dk/httpd.www/templates/rafnmadsen_201501/html/modules.php on line 39