Niels Rafn Madsen

Slægtsforskning mm.

Welcome

I want this homepage to tell the story of my family and of Annemarie's family.
My genealogy project has taken around 3 years and to date my genealogy database contains about 400 people. The database is expanding, especially by including information about individual people's lives as far back as they can be traced.
The starting point for my genealogy primarily has been the 2 genealogy books on Rosager genus, where a huge amount of material could be transferred directly to the databace, but some also needed work.
In addition Annemarie's father, uncle and grandfather left a large amount of Gregersen and Winther genera in Southern Jutland.
And finally, I found a couple of genealogy books on Rafn genus of Langeland (Funen)

The site is far from fully developed. It is only just beginning and I have lots yet to discover.

Mini stamtavler

I mit arbejde med at finde tilbage i slægterne, har det indimellem været nødvendigt for mig at udarbejde nogle specifikke slægtstavler for selv at have et bedre overblik.
Disse vil løbende blive lagt på hjemmesiden.

Jeg vil meget gerne videregive alle oplysninger, jeg har på de enkelte personer, ligesom jeg gerne vil prøve at lave specifikke slægtstavler, hvis det ønskes. Skriv til mig under KONTAKT eller ring.

 

Her er, hvad der indtil nu er lagt på hjemmesiden:
Klik her for en gren af Rafn-slægten fra Langeland
Klik her for Lorentzen-slægten fra Gram

 

En slægtstavle for Faaborg-anerne, d.v.s. min Mormors (Anna Elvira Christensens) aner er desværre for stor til at lægges på hjemmesiden, men jeg udskriver den gerne og sender den til interesserede.

 

 

Om hjemmesiden

Denne hjemmeside ejes og drives af
Niels Rafn Madsen
Korup Aabakke 16
DK-5210  Odense NV

Intentionerne med hjemmesiden er helt primært at familierne kan få en forholdsvis nem adgang til at gå på opdagelse i slægten.

Men formålet er også, at ved at lægge oplysningerne på Internettet, da måske at kunne være heldig at andre slægtsforskere skulle vise sig at have forbindelser med slægterne og måske kan give væsentlige oplysninger til databasen.

VELKOMMEN

red bindebrev 1

 

Med denne hjemmeside vil jeg prøve at fortælle om min og Annemaries slægter.
Der arbejdes løbende med at udvide databasen og ikke mindst på, at få indføjet oplysninger om de enkelte personers liv og levned i den udstrækning, det kan opspores.
Interessen for at "grave" i slægterne er opstået ud fra læsning og gennemsyn af
1. Slægtsbøger (2 stk) om Rosager-slægten, hvor et kæmpemateriale lå lige til
   at overføre til slægtsdatabasen, men også til at arbejde videre med.
2. Slægtsbøger fra Langeland om Rafn-slægten.
3. Et stort materiale om Gregersen og Winther slægterne i
    Sønderjylland, samlet af Annemaries Farfar, Far og Farbror
4. Fotos, breve, attester m.m. fundet i gemmerne efter vores forældre.
Alle kendte personer er inddraget, d.v.s. søskende, deres eventuelle ægtefæller og deres børn i den udstrækning, det har været muligt at spore dem i kirkebøger, folketællinger eller på anden vis.


 

Billedet er et foto af et bindebrev fra 1. januar 1813, som  familien er i besiddelse af. Det stammer formentlig fra Lorentzen-slægten fra Gram.
(Teksten er desværre endnu ikke oversat, men vil blive lagt på hjemmesiden, når det er sket) 

Et bindebrev er et brev med gåde, der brugtes i 1800-tallet. Bindebreve var ofte kunstfærdigt udklippet og dekoreret, og de indeholdt en gåde skrevet på vers eller en knude af silketråd, som modtageren skulle løse. Det var gerne umuligt, og så var modtageren "bundet" til at holde et gilde. Bindebreve modtog man på sin navnedag eller på en tamperdag. Skikken kom efter tysk forbillede til Danmark i 1600-allet., først blandt adel, borgere og digtere, siden blandt bønder, hvor den holdt sig op i 1800-tallet. Bindebreve er forløbere for gækkebreve.
(Fra www.denstoredanske. dk)
Tamperdage er oprindelig fire faste dage, een pr. kvartal. Her mødtes Tamperretten, den gejstlige ret og afsagde domme i ægteskabssager. 
1. Tamperdag: 1. onsdag efter askeonsdag
2. Tamperdag: 1. onsdag efter pinse
3. Tamperdag: onsdag efter 14. september
4. Tamperdag: onsdag efter 13. december


12-05-2017

Hjemmesiden er under rekonstruktion/opdatering

Warning: Parameter 2 to modChrome_artvmenu() expected to be a reference, value given in /customers/6/0/5/rafnmadsen.dk/httpd.www/templates/rafnmadsen_201501/html/modules.php on line 39 Warning: Parameter 3 to modChrome_artvmenu() expected to be a reference, value given in /customers/6/0/5/rafnmadsen.dk/httpd.www/templates/rafnmadsen_201501/html/modules.php on line 39